top of page

Stijlen

In onze dansstudio bieden we verschillende stijlen aan. Namelijk peuterdans, kleuterdans, klassiek ballet, moderne dans, pom dance en special X dance (G-dans). Naast deze stijlen vinden we het als dansstudio ook belangrijk dat dansers weten dat er veel meer dansstijlen zijn dan deze. Daarom zijn er in de danslessen dan ook regelmatig invloeden vanuit andere stijlen. 

Peuterdans

Rond een leeftijd van ongeveer 2 jaar verwelkomen we je kleine spruit graag in onze peuterdansles. Deze les is ideaal voor een peutertje van ongeveer twee jaar dat in de loop van het schooljaar zal instappen op school. Zo kunnen ze alvast hun eerste ervaringen in een groepje kinderen opdoen, nog voor dat ze hun eerste stapjes in de schoolwereld zetten.

Vanaf 2 jaar

Kleuterdans

Vanaf de eerste kleuterklas tot en met de derde kleuterklas kan je kleuterdans volgen. Je kan doorgroeien van de peuterdansles naar de kleuterdansles of instappen in deze les als jonge kleuter. Vanaf 4 jaar of de tweede kleuterklas kan je de keuze maken om je al wat meer te verdiepen in het klassiek ballet. 

Vanaf 3 jaar

Klassiek ballet

Vanaf 4 jaar kan jouw kleuter proeven van de dansstijl klassiek ballet. Op een speelse creatieve manier leert jouw kleuter de basis van ballet kennen. Ook oudere kinderen, zonder ervaring, zijn welkom binnen deze stijl. De klassieke techniek en houding zal aangeleerd worden in de lessen. Er is ook oog voor flexibiliteit van het lichaam. Hiernaast staat jezelf goed voelen voorop!

Vanaf 4 jaar

Pom dance

Vanaf 6 jaar kan je terecht in de les Pom dance. In deze veelzijdige dansstijl komt de basis van verschillende dansstijlen aan bod zoals jazz, hiphop en showdance. We leren korte choreografieën waar vooral kracht, uithouding en enthousiasme centraal staan.

Vanaf 6 jaar

Kids dance

Vanaf 6 jaar kan je van de kleuterdanslessen doorgroeien naar de groep Kids dance. Deze groep is ideaal wanneer je nog niet echt jouw danssstijl gevonden hebt. Deze groep kan je zien als een allround dansles. 

Vanaf 6 jaar

Moderne dans

Vanaf 8 jaar kan je komen kennismaken met moderne dans. Tijdens de lessen moderne dans leer je op een expressieve manier vrij bewegen door de dansruimte met technieken die hun oorsprong vinden in het klassiek ballet. Zelfs zonder ervaring in het klassiek ballet ben je meer dan welkom!
Samen werken we aan jouw flexibiliteit, expressie en kracht. Daarnaast zullen ook improvisatie en creativiteit een grote rol spelen in de lessen moderne dans.

Deze dansles is ideaal voor kinderen die graag bezig zijn met zelfexpressie en beweging.

Vanaf 8 jaar

Special X dance

Binnen onze G dansgroep kunnen de kinderen terecht die een tikkeltje meer bee-zondere aandacht nodig hebben. We bieden een dansgroepje Type 7&9 aan voor 2,5 tot 9 jarige waarbij structuur belangrijk is. Daarnaast bieden we ook een dansgroepje Type 2 aan voor 6 tot 12 jarige waarbij dansplezier belangrijk is.

Vanaf 3 jaar

Techniek kids

Vanaf 6 jaar kan je terecht in de lessen techniek. Deze les is een aanvulling op de verschillende stijlen. Tijdens deze les bouwen we samen specifieke dansvaardigheden op die nodig zijn voor een goede houding, stabiliteit en flexibiliteit. Hiernaast ligt de focus tijdens de lessen op het ontwikkelen van het eigen lichaamsbesef.

Vanaf 6 jaar

Leeftijden

Peuters: 2 tot 3 jaar (Nog net niet of net schoolgaande kinderen).

Kleuters: 3 tot 6 jaar (Schoolgaande kleuters).

Kids: 6 tot 12 jaar (Lagere schoolkinderen)

Wij als team zien de leeftijdscategorieën steeds als leidraad. Elke danser ontwikkelt op zijn/haar eigen tempo. Elke ouder kent zijn/haar kind het beste. Er is in overleg met het team en/of de lesgeefster dan ook steeds de mogelijkheid om je kind in een andere leeftijdscategorie in te schrijven.

Stijlen
Leeftjden
Beelden met logo website (11).png
bottom of page