top of page

Special X dance (G-dans)

| Dance is the joy of movement and the heart of life |
Fotogalerij

Vanaf 2,5 jaar

Binnen onze special X dance (G-dans) werken we met kleine groepen en twee begeleiders per groep.

Zo kunnen we goed inspelen op de individuele noden van ieder kind.

n de lessen Special X zal er een duidelijke en visuele lesstructuur aanwezig zijn, die voor voorspelbaarheid bij de kinderen zorgt. Deze voorspelbaarheid zorgt er dan op zijn beurt weer voor, dat de kinderen zich op hun gemak voelen in de les. We starten met een kringmoment waarin we kijken wie er aanwezig is en hoe we ons op dit moment voelen. Vervolgens starten we met de opwarming. Dit doen we op verschillende liedjes en met verschillende opdrachten. Het midden van de les verschilt voor kleuters en lagere school kinderen.

Kleuters (2,5-6 jaar)

we werken met thema gerichte lessen die we enkele weken aanhouden, deze sluiten steeds zo goed mogelijk aan bij de thema´s die op dat moment leven bij de kinderen, denk maar aan Sinterklaas en Herfst. Binnen dit thema doen we verschillende dansen maar is er zeker ook plaats voor spelletjes.

Kids type 7 & 9

Voor deze groep zal er een duidelijke en visuele lesstructuur aanwezig zijn die voor voorspelbaarheid bij de kinderen zorgt. Deze voorspelbaarheid zorgt er dan op zijn beurt weer voor, dat de kinderen zich op hun gemak voelen in de les.

We starten met een kringmoment waarin we kijken wie er aanwezig is en hoe we ons op dit moment voelen. Vervolgens starten we met de opwarming. Dit doen we op verschillende liedjes en met verschillende opdrachten. Het midden van de les bestaat uit dansen met verschillende materialen, op verschillende soorten muziek en met verschillende soorten bewegingen. Daarnaast is er ook plaats voor spelletjes binnen onze dansles. Denk maar aan tikkertje of de stopdans. We sluiten onze dansles af met een yogamoment waarin we tot rust komen en zo rustig naar huis kunnen.

Kids type 2

Voor de groep special X type 2 is een duidelijke structuur heel erg belangrijk. Het verloop van de dansles zal steeds dezelfde zijn. We starten met een kringmoment waar we samen kijken wie er aanwezig is en eventjes de tijd nemen om naar elkaar te luisteren. Daarna starten we met een opwarming. Aan de hand van dansspelletjes warmen we onze spieren op en oefenen we op vaardigheden zoals starten en stoppen, snel en traag dansen, groot en klein maken,… Nadien maken we kennis met korte choreografieën. Tussentijds is er steeds ruimte om op een laagdrempelige manier onszelf, onze houding en onze talenten te ontdekken. We eindigen steeds met een rustige cooldown om even te ontprikkelen en tot rust te komen.

Heb of ken jij een kind met een beperking, die niet binnen onze aangeboden types 2,7 & 9 valt maar ook heel erg graag zou willen komen dansen? Laat het ons dan zeker weten via het contactformulier, dan bekijken wij de mogelijkheden.

Instappen

September

Januari

Groepen

Special X dance kleuters (2.5 tot 6 jaar)

Special X dance type 7 & 9 (6 tot 12 jaar)

Special X dance type 2 (6 tot 12 jaar)

Verplichte uniforme kledij 

JONGENS & MEISJES

- Bee Dance T-shirt - €18

- Bee short/legging/rok - €12/€14/€22

- Special X dance schoenen (zwart) - €18

Vrij aan te kopen kledij

Hoodie met rits Bee Dance - €38

Beelden met logo website (10).png
bottom of page