top of page

Klassiek ballet

| Life without ballet would be pointeless |
Fotogalerij

Vanaf 4 jaar

Wanneer je kleuter 4 jaar is geworden en hij/zij in de tweede kleuterklas zit, kan je kiezen voor de les klassiek ballet. In deze groep proeven de kinderen alvast van de klassieke dansstijl op een speelse en creatieve manier.

 

4+

Elke les is opgebouwd uit verschillende onderdelen. De kinderen starten met een dansje waarin ze elkaar groeten. Hierna begint de opwarming. Deze wordt opgesplitst in het warm krijgen van het lichaam en het aanspreken van specifieke spiergroepen die nodig zijn in het klassiek ballet. In de kern van de les krijgen de kleuters basiselementen van het klassiek ballet aangereikt met veel fantasie. In de kern wordt er gebruik gemaakt van tussendoortjes om voor afwisseling te zorgen. Naast het motorische aspect is er in de les ook aandacht voor het muzikale. Voordat de kinderen naar huis gaan komen ze eerst nog even tot rust.

Tijdens de balletlessen dragen de kinderen een uniform dat door ons bepaald is. Dit is belangrijk om de houding van de kinderen optimaal te kunnen observeren en te ondersteunen tijdens de les. De haren worden in een paardenstaart of dot gedragen zodat hun zicht optimaal benut kan worden en de haren niet zorgen voor afleiding tijdens de les. Bovendien voelen de kinderen zich op deze manier een 'echte' ballerina/ballerino.

6+ & 8+

Vanaf 6 jaar zal de inhoud van de les mee evalueren met de ontwikkeling van de kinderen. De kinderen leren de basistechnieken van het klassiek ballet. Hierbij zal vooral de klassieke muziek centraal staan. Elke les start met het opwarmen van onze spieren en het losmaken van ons lichaam. We laten ons hart wat sneller slaan en spreken specifieke spiergroepen aan die later nodig zijn in de les. Na de opwarming verplaatsen we onszelf naar de barre. Aan de barre leren we specifieke spieren aan te spreken om de juiste ballerinahouding te verkrijgen. Er worden basispassen geoefend zoals een plié met oog op lichaamscontrole. Vervolgens gaan we over naar het center. Er wordt geoefende op verschillende vaardigheden zoals de specifieke armbewegingen, pirouetten, sprongen… Al deze vaardigheden worden later gebruikt om een choreo te maken. We sluiten elke les af met een stretching, dit is even belangrijk als de opwarming.

Instappen

September

Januari

Groepen

Klassiek ballet 4+

Klassiek ballet 6+

Verplichte uniforme kledij 

MEISJES

- Balletpak 4+ (lichtblauw)/6+ (rasberry) - €32/€35

- Balletslofjes roze 4+/6+ - €19

- Dotmateriaal - €10.50

JONGENS

- Witte T-shirt 4+/6+

- Bee short/legging - €12/€14

- Balletslofjes wit 4+/6+ - €19

Vrij aan te kopen kledij

Wit balletrokje - €15

Cross-over wit - €28

Broekkousen - €9

T-shirt Bee Dance - €18

Hoodie met rits Bee Dance - €38

Beelden met logo website (7).png
bottom of page